Takels

Van Gool Verhuur heeft een breed assortiment aan gecertificeerde takels. Omdat ons assortiment bestaat uit producten van diverse gerenommeerde fabrikanten, bent u verzekerd van een kwalitatief hoogstaande oplossing.

 

Luchttakels
Staaldraadtakels
Elektrische takels
Handkettingtakel
Rateltakel

Elektrische takels

De elektrische kettingtakel is robuust, betrouwbaar en compact. De veiligheid is gewaarborgd door onder andere de overlastbeveiliging en de eindschakelaars voor de hoogste en laagste stand van de 360° draaibare lasthaak. De elektromagnetische rem is voorzien van slijtvaste remschijven.

Handkettingtakels

Alle lichtgewicht handtakels hebben 360° draaibare haken, automatische rem met een dubbele veiligheidspal. Alle takels zijn voor de verhuur en de verkoop getest op 150% van de veilige werkbelasting. Standaard zijn de handtakels voorzien van zelf smerende ketting welke roestbestendig is en bruikbaar tot een omgevingstemperatuur van 280°C. De handtakel om zware werkzaamheden te verrichten terwijl de benodigde trekkracht toch laag is.

Minifortakels

De Minifortakels zijn compact, gemakkelijk te gebruiken en licht in gewicht en dus het ideale elektrische hijsmiddel voor velerlei toepassingen op b.v. bouwplaatsen. De Minifortakel heeft een gemakkelijke geïntegreerde draagbeugel en is daardoor snel en eenvoudig te installeren. Het gebruik wordt vergemakkelijkt door de 360° draaibare haak.

Pneumatische kettingtakels

De pneumatische kettingtakels zijn inzetbaar in de offshore, op schepen en scheepswerven etc. De pneumatische takels kenmerken zich door een gunstige bouwhoogte - capaciteitsverhouding. Ze hebben een variabele hijssnelheid en zijn continue inzetbaar. Een ander kenmerk van pneumatische takels is de geleidelijke start- en stopfunctie. Pneumatische takels geven geen schokbewegingen tijdens het starten, hijsen en stoppen. De takels zijn voorzien van een ingebouwde lastbegrenzer en een schijfrem.

Rateltakels

Deze multifunctionele rateltakel is een lichtgewicht, draagbaar gereedschap dat kan worden gebruikt voor trekken, hijsen en positioneren. Het kan onder alle hoeken worden gebruikt door de 360° draaibare haken met overbelastingindicators. Veilig en ideaal voor gebruik in kleine ruimten en activeert de rem bij belasting in de neutrale stand.